Optifill Benelux B.V.
Reliable solutions for filling, sterilizing and packaging handling
Profitable Solutions
Ga naar de inhoud

Hema (Pneumatic Scale Angelus Group)

Hema maakt sinds 1 april 2015 deel uit van de Pneumatic Scale Angelus Group en is gespecialiseerd in vulmachines voor vloeistoffen, waterige- tot viscoze producten met of zonder vaste delen.


In de Non-Beverage Filling Markt zijn wereldwijd, in 100 verschillende landen, meer dan 3.600 Hema machines operationeel.

De Hema machines vullen vaste verpakkingen af zoals: Blikken, flessen en potten uit resp. staal of aluminium, glas of kunststof.
Hema machines worden toegepast voor het afvullen van eetbare oliën, boter, drink yoghurts, zuivel producten, sauzen, dressings, ketchup, mayonaise, honing, jam, vruchten sappen, ready meals, spinazie, zuurkool, pindakaas, paté, spreads, vlees- en visproducten.
De Hema Volufill is gebaseerd op volumetrische techniek en de Hema Quatro Weight zijn elektronische gewichtsvullers.
Afhankelijk van de bouwgrootte en het aantal vulkoppen kan worden afgevuld van 60ml. tot 5L. met een capaciteit uiteenlopend van 3.000 - 90.000 CPH.

Medio 2016 introduceert Hema de Vp-serie met gepatenteerde "Piston-Valve", waarbij elke afvulkop is voorzien van een servogestuurde zuiger.
Dit unieke doseerprincipe maakt het mogelijk om de doseercurve exact af te stemmen op de producteigenschappen van het af te vullen product.
Tevens kunnen per verpakking één of meerdere doseringen worden gedaan, hetgeen de mogelijkheid biedt, om met dezelfde doseercilinder zowel kleinere als grotere verpakkingen af te vullen.
De Vp-serie maakt het mogelijk om complexe vloeistoffen af te vullen (van schuimend tot aan pasteus, met of zonder vaste deeltjes).

Zowel de Hema Vp-serie als de Hema Quatro Weight vulmachines kunnen geblockt worden met diverse soorten sluitmachines zoals aluminium-folie en opdruk- of schroefcappers van Arol.
Hema levert desgewenst een complete afvullijn opgebouwd uit: Rinser, vuller en eigen of Angelus sluitmachine.

Hema staat borg voor optimale hygiene door een "Ultra Clean-Design" en volautomatische CIP/COP systemen.
Een ander belangrijk kenmerk is de zeer korte omsteltijd van de tooling-set / formaat- en wisseldelen.

Arol en Pneumatic Scale Angelus Group maken deel uit van
Barry Wehmiller.


Ga hier direct naar de Hema website
Beurzen en evenementen


Interpack 2020 te Düsseldorf  / Duitsland

25 februari - 3 maart 2021
Hal 6 / D62

Terug naar de inhoud